«Збережемо зелену вишиванку міста!»

11 грудня Хортицька національна академія за запрошенням кафедри садово-паркового господарства приймала високопрофесійних експертів у галузі ландшафтного дизайну.

На захоплюючій публічній лекції виклалач Талліннського університету Март Рейман та дизайнерка-урбаністка з Дніпра Анна Гуськова ділилися своїм успішним досвідом організації парків та садів у різних містах. Експерти зосередились на питаннях естетики, функціональності та взаємодії з громадою в контексті зелених просторів.
Март Рейман привіз з собою найновіші тенденції та ідеї для створення естетичних та функціональних парків, розповів про міжнародні стандарти та особливості збереження зелених зон в Естонії, пояснив як цей досвід та підходи допоможуть у повоєнному відновленні. Анна Гуськова представила методи впливу на розвиток зелених зон, познайомила із проектом the Green Spaces Strategy Development та інтерактивною платформою, що наразі розробляється. Також вона розповіла, як цей діджитал застосунок допомагає спростити взаємодію між містами, фахівцями та владою та пояснила важливість реалізації кращих закордонних практик для відбудови України.
Формування міцної команди активних громадян, які прагнуть до змін та вдосконалення нашого міста, залучення громадян до процесів прийняття рішень щодо природоохоронних ініціатив, обговорення та формулювання конкретних кроків для реалізації проекту, визначення відповідальних осіб та термінів, впровадження змін та покращень, пов'язаних із зеленою вишиванкою, що збереже та відновить природну красу міста, – ось основні необхідні інструменти впливу для збереження зелених зон.
Учасники воркшопу активно попрацювали разом над створенням концепцій громадських просторів для конкретних локацій міста, застосовуючи креативні та інноваційні підходи, та отримали нові знання і навички.
Воркшоп «Збережемо зелену вишиванку міста!» - це крок до створення активної громади для збереження природного надбання та культурної спадщини. Заходи такого формату стають не тільки платформою для обміну досвідом, але й кроком до змін та покращень. Тільки спільними зусиллями ми зможемо зробити Запоріжжя краще!


Немає коментарів:

Дописати коментар